St. Hildegard Posch Galgant mielony 40g BIO
Wystaw opinię o produkcie
Dzięki działaniu rozkurczowemu, galgant sprawdza się również przy bólach menstruacyjnych, skurczach żołądka i jelit, a także przy mdłościach. Jest też pomocny przy zmęczeniu i osłabieniu organizmu. Święta Hildegarda uznawała go za jedną z najważniejszych przypraw, zalecając regularne stosowanie, zwłaszcza dla poprawy trawienia. Warto zaczynać od niewielkich ilości, ze względu na jego intensywny, pikantny smak.
Kod produktu: 3097-79235
Opis
Święta Hildegarda opisuje szerokie właściwości galgantu: „Galgant jest niemal całkowicie gorący (...) i ma rozległe działanie” (z dzieła „Physica” Hildegardy z Bingen).
Galgant (łac. *Alpinia officinarum*) w medycynie Hildegardy jest szczególnie znany jako przyprawa wspomagająca pracę serca. Jest polecany przy problemach takich jak ból, osłabienie serca, skurcze oraz zaburzenia krążenia.
„Osoba cierpiąca na problemy z sercem, mogąca zemdleć, powinna natychmiast zjeść galgant, co przyniesie ulgę” (Hildegarda z Bingen, „Physica”).
Dzięki działaniu rozkurczowemu, galgant sprawdza się również przy bólach menstruacyjnych, skurczach żołądka i jelit, a także przy mdłościach. Jest też pomocny przy zmęczeniu i osłabieniu organizmu. Święta Hildegarda uznawała go za jedną z najważniejszych przypraw, zalecając regularne stosowanie, zwłaszcza dla poprawy trawienia. Warto zaczynać od niewielkich ilości, ze względu na jego intensywny, pikantny smak.
**Skład**: mielony korzeń galgantu.
Należy przechowywać z dala od światła, w suchym i chłodnym miejscu.
**Sposób użycia**: w okresie jesienno-zimowym dodawać szczyptę do różnych potraw.
Producent: Hildegard GmbH St Posch, A-4880 Georgen St am Weinberg 23, Austria
Dystrybutor: Sunvita Sp. z o.o., ul. Lektykarska 11, 01-687 Warszawa
Firma St. Hildegard Posch zapewnia najwyższą jakość składników, zgodnie z tradycyjnymi recepturami św. Hildegardy z Bingen.
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.